Паліям на Харківщині загрожують чималі штрафи та кримінальна відповідальність

Під час воєнного стану в країні паліям загрожує кримінальна відповідальність

У Харківській області щодня виникає чимало пожеж в екосистемах через спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття. Такі дії завдають шкоди природі, здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

У міській раді зазначили, що спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. До того ж під час воєнного стану підпал розцінюється як диверсія.

У міській раді нагадали, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

Відповідні дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, караються штрафом для громадян у розмірі від 6120 грн до 12 240 грн і для посадових осіб – від 21 420 грн до 36 тис. грн.

Варто пам'ятати, що під час воєнного стану в країні паліям загрожує кримінальна відповідальність за статтею 113 Кримінального Кодексу України. Покарання передбачене у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. 

“Просимо не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я, а також не забувати телефонувати на “102”, коли бачите спалювання рослинності”, - звернулися до жителів громади у Балаклійській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що чимало пожеж на Харківщині виникає через людську недбалість чи навмисне випалювання сухої рослинності, чи спалювання сміття.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися