Що відбувається з водою у Харкові

Якість водопровідної води, яка подається до будинків харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам

У Харкові напередодні в месенджерах активно розповсюджувалася інформація про нібито перевищення амонію в кілька разів у воді річки Сіверський Донець. Однак у КП “Харківводоканал” заявили, що це фейк. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію компідприємства.

“Харківводоканал” з усією відповідальністю повідомляє, що ця інформація недостовірна і в харків’ян немає жодних причин для хвилювання”, - зазначили у пресслужбі комунального підприємства. 

Згідно з щоденними результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якість водопровідної води, яка подається до будинків харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП "Харківводоканал" не планує підвищувати тарифи на свої послуги. Відповідну відповідь отримав портал "Коментарі. Харків" на запит щодо ймовірної зміни тарифів на водопостачання та водовідведення у Харкові у 2023 році. У пресслужбі компідприємства зазначили, що за повідомленням НКРЕКП планує у березні 2023 року включити до порядку денного засідання комісії питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення 32 підприємствам. “Відповідно до оприлюднених матеріалів встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП “Харківводоканал” не планується”, - зазначили у компідприємстві.

У Харкові діють тарифи, введені в дію з 1 січня 2022 року на централізоване водопостачання 16,032 грн/куб. м з ПДВ, на централізоване водовідведення –  8,484 грн/куб. м з ПДВ.


Читайте также