Чи зростуть тарифи на воду в Харкові в 2023 році

У Харкові діють тарифи на водопостачання та водовідведення, введені в дію з 1 січня 2022 року

КП "Харківводоканал" не планує підвищувати тарифи на свої послуги. Відповідну відповідь отримав портал "Коментарі. Харків" на запит щодо ймовірної зміни тарифів на водопостачання та водовідведення у Харкові у 2023 році. 

У пресслужбі компідприємства зазначили, що за повідомленням НКРЕКП планує у березні 2023 року включити до порядку денного засідання комісії питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення 32 підприємствам. Підвищення вартості послуг передбачається у два етапи - 01 квітня та 1 липня 2023 року. 

“Відповідно до оприлюднених матеріалів встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП “Харківводоканал” не планується”, - зазначили у компідприємстві.

У Харкові діють тарифи, введені в дію з 1 січня 2022 року на централізоване водопостачання 16,032 грн/куб. м з ПДВ, на централізоване водовідведення –  8,484 грн/куб. м з ПДВ.

“На сьогодні фактичні витрати значно перевищують діючі тарифи. Але підприємство і міська рада розуміють, що статус території м. Харкова, як такої, де ведуться активні бойові дії, морально унеможливлює перекладання економічних проблем, викликаних війною, на мешканців, які залишаються проживати на вказаній території”, - наголосили у “Харківводоканалі”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у КП “Харківводоканал” нагадали споживачам, що працює чат-бот у мобільному додатку Telegram. Він дозволяє отримати інформацію про стан особового рахунку та передати показання приладів обліку холодної та гарячої води.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися