Жителів однієї з громад на Харківщині будуть штрафувати: що відомо

Мешканців громади закликали підписати договір на вивіз сміття

Жителів Дергачівської громади закликали укладати договори на вивіз сміття та не утворювати стихійні сміттєзвалища. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

У міськраді розповіли, що нещодавно працівники “Дергачікомунсервісу” ліквідували стихійне сміттєзвалище по вулиці Морозенка. Однак люди ігнорують попередження щодо заборони викиду сміття та заклик про необхідність укладення відповідного договору люди. Містяни продовжують виносити сміття прямо під опору, на якій розміщено відповідні оголошення.

На частині вулиць міста, які знаходяться поблизу цього несанкціонованого сміттєзвалища, загалом розташовано понад 300 приватних будинків. З них договір на вивіз сміття підписали 85 абонентів, тобто 28% від загальної кількості домоволодінь. У всіх абонентів, які уклали договір, двічі на місяць комунальний сміттєвоз забирає побутове сміття безпосередньо з подвір’я. Інші містяни влаштовують стихійні звалища. 

“Вкотре наголошуємо, коли у вас збирається органічне сміття – не паліть, а компостуйте його на власних земельних ділянках, бо компост є чудовим добривом для городництва. Укладайте договори щодо вивозу побутових відходів”, - наголосили у міській раді. 

У Дергачівській міській раді попередили, якщо люди не припинять засмічувати довкілля, міськрада ініціює широкомасштабну кампанію для розшуку та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оштрафували АЗС.


Читайте также