Де на Харківщині виявили проблеми з якістю питної води

Перевірки якості води в Харківській області триватимуть й надалі

У Харківській області тривають перевірки дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах централізованого, децентралізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У Богодухівському районі перевірили КП “Житлово-комунальне господарство  Золочівської селищної ради”. Під час перевірки виявлені наступні порушення:

  • не забезпечено виробництво питної води відповідно до встановлених норм;

  • відсутні висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на матеріали, обладнання, устаткування що використовуються у сфері питного водопостачання та водовідведення;

  • не повною мірою забезпечується організація водоохоронного режиму в зонах санітарної охорони водних об’єктів першого поясу;

  • не надається інформація про результати виробничого контролю безпечності та якості питної води, забруднення джерел питного водопостачання до відповідного органу.

Т.в.о. директора КП "Житлово-комунальне господарство Золочівської селищної ради" надали припис про усунення порушень санітарного законодавства з граничними термінами виконання.

Перевірки якості води в Харківській області триватимуть й надалі. Мета контролю – запобігти негативному розвитку епідситуації та забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в умовах воєнного стану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова порадили завжди мати необхідний запас питної та технічної води через раптові атаки Росії та ймовірне знеструмлення об'єктів критичної інфраструктури.


Читайте также