Що відбувається з цінами на продукти в Харкові в травні

У Харкові дешевшають деякі продукти

У закладах торгівлі та на ринках Харкова поступово знижуються ціни на свіжі овочі нового врожаю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За даними Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, порівняно з початком квітня вартість огірків знизилась на близько 35%, помідорів - на 17%, молодої капусти - на 23%. Так, на початку травня ціни на овочі наступні: 

  • свіжі огірки - від 90 до 120 грн/кг,

  • помідори червоні - від 77 до 115 грн/кг,

  • помідори рожеві - від 150 до 165 грн/кг,

  • капуста рання - від 55 до 62 грн/кг,

  • редиска - від 60 до 85 грн/кг.

Також у деяких торгових мережах знизилась вартість курячих яєць. Зараз ціна на них становить від 46 до 70 грн/10 шт. (на початку квітня - від 63 до 78 грн/10 шт.). Зокрема, яйця без фірмової упаковки в мережі “АТБ-маркет” коштують 46,5 грн/10 шт., у супермаркеті “Сільпо” - 49,6 грн/10 шт., у мережі “Посад” - 48,9 грн/10 шт. На ринках міста ціни на яйця становлять від 45 до 63 грн/10 шт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росії у Харкові були пошкоджені та зруйновані об'єкти торгівлі, ресторанного господарства, аптеки, АЗС, ринки та торговельні майданчики.

Зараз керівники підприємств торгівлі відновлюють пошкоджені будівлі та приміщення у найбільш зруйнованих мікрорайонах міста, зокрема, на території Північної Салтівки.

Відновлюють роботу маленькі крамниці з продажу харчових продуктів, м’яса, молочних продуктів. Розпочалась торгівля на торговельному майданчику на вул. Наталії Ужвій.

Дізнатися, які магазини відновили свою роботу можна за посиланням.


Читайте также