Чому на Харківщині повільно відновлюють електропостачання

Знеструмленими залишаються 99 населених пунктів Харківської області

Заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів про головні перешкоди для швидшого відновлення електропостачання в населених пунктах, знеструмлених через війну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби компанії. 

Основні перешкоди - великий відсоток пошкодженого обладнання, щільна замінованість території та постійні обстріли. За словами представника компанії, найбільші пошкодження електромережі були зафіксовані в Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах.

Найбільша кількість не підключених населених пунктів нараховують в Ізюмській громаді. Йдеться про південний напрямок - це села Студенок, Букине і т.д. Уже понад три місяці сапери не можуть пройти цю ділянку до кінця. Швидкість обстеження - 60-100 метрів на день, хоча розрахунків ДСНС тут більше, ніж достатньо. Ще один важкий напрямок - Гракове, Мосьпанове, Чкаловське в Чугуївському районі. “Пошкодження там надзвичайно великі. Як і замінованість території. В тому районі підірвалося вже 4 одиниці спецтехніки для розмінування", - зазначив Олександр Кишинський.

Заступник технічного директора обленерго підкреслив, що у першу чергу сапери та енергетики працюють над відновленням електропостачання  там, де живуть люди. Зокрема, наразі триває робота у наступних населених пунктах:

  • Мосьпанове (Малинівська громада),

  • Студенок, Співаківка, Заводи (Оскільська громада),

  • Вітрівка (Балаклійська громада),

  • Велика Комишуваха, Курулька (Барвінківська громада),

  • Старий Салтів (Старосалтівська громада),

  • Уди, Костянтинівка, Андріївка (Золочівська громада),

  • Черкаські Тишки, Руські Тишки (Циркунівська громада),

  • Прудянка, Руська Лозова (Дергачівська громада).

Через постійні обстріли поки що неможливо відновити електропостачання у таких населених пунктах, як Гур'їв Козачок та Сотницький Козачок в Золочівській громаді, де до державного кордону всього 200 метрів. 

У компанії нагадали, що станом на 9 травня 2023 року знеструмленими залишаються 99 населених пунктів Харківської області та 26,1 тис. споживачів (особових рахунків). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як харків'янам дізнатися про причини вимкнення світла.


Читайте также