На Харківщині планують підвищити вартість ЖКП: що відомо

Обговорення нових тарифів триватиме до 24 травня

Жителів Мереф'янської міської територіальної громади попередили, що виробниче-комерційне підприємство “Служба Замовника” має намір здійснити зміну тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади. 

Плановий розмір сплати за послуги з поводження з побутовими відходами в місяць за

1 (одного) мешканця житлового будинку складає: 

1. Для мешканців одноквартирних будинків з присадибною ділянкою становить 25,68 грн, що складається з:

  • тарифу на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з урахуванням ПДВ - 112,04 грн/куб. м (норма надання послуг - 2,23 куб. м на одного мешканця на рік),

  • тарифу на вивезення великогабаритних відходів (ВГВ) з урахуванням ПДВ - 290,46 грн/куб. м (норма надання послуг - 0,146 куб. м на одного мешканця на рік),

  • тарифу на вивезення ремонтних відходів (РемВ) з урахуванням ПДВ -290,46 грн/куб. м (норма надання послуг - 0,055 куб. м на одного мешканця на рік).

2. Для мешканців багатоквартирних будинків становить 25,50 грн що складається з:

  • тарифу на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з урахуванням ПДВ -112,04 грн/куб. м (норма надання послуг - 2,21 куб. м на одного мешканця на рік),

  • тарифу на вивезення великогабаритних відходів (ВГВ) з урахуванням ПДВ - 290,46 грн/куб. м (норма надання послуг - 0,146 куб. м на одного мешканця на рік),

  • тарифу на вивезення ремонтних відходів (РемВ) з урахуванням ПДВ - 290,46 грн/куб. м (норма надання послуг - 0,055 куб. м на одного мешканця на рік).

Для інших груп споживачів плановані розміри тарифів на вивезення ТПВ становлять :

  • для бюджетних установ — 112,04 грн/куб.м,

  • для інших споживачів — 112,04 грн/куб.м.

“В структурі тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами виробнича собівартість складає 76,6%, в тому числі витрати на паливно-мастильні матеріали – 25%, заробітну плату виробничого персоналу – 17,8%”, - розповіли у компанії.

Також повідомили, що вартість чинних тарифів була розрахована у 2019 році, однак у зв’язку з постійним зростанням у 2019-2023 роках вартості основних складових витрат, чинні тарифи не покривають витрати з вивезення побутових відходів, що знеможливлює надання послуг, що загрожує санітарному стану території Мереф'янської ОТГ.

Крім того, чинні тарифи було розраховано виходячи з потреб міста Мерефа та селища Селекційне. У зв’язку з утворенням Мереф'янської міської ОТГ змінились умови надання послуг з поводження з побутовими відходами та вимоги до графіків і маршрутів вивезення ПВ.

“Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб будуть прийматися до 24.05.2023 року (включно) за адресою: місто Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 206, або за телефонами: 748-72-29”, - звернулися до жителів громади у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що буде з тарифами на проїзд у громадському транспорті Харкова.

Читайте также