Що буде з тарифами на проїзд у громадському транспорті Харкова

Після повернення плати за проїзд у Харкові збережуть всі пільги, які діяли до війни

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі нацмарафона розповів про зміни в умовах перевезення пасажирів громадським транспортом, повідомляють "Коментарі. Харків".

У  Харкові 16 травня 2022 року вперше з початку повномасштабної війни вийшли на лінію автобуси та тролейбуси. Вже рік проїзд у громадському транспорті залишається безплатним.

Ігор Терехов розповів, що після повернення плати за проїзд працюватимуть над тим, щоб були якнайменші тарифи на перевезення. За словами очільника міста, що стосується пільг: всі пільги будуть такими, як були до війни.

Очільник міста зазначив, що минулого травня  пасажиропотік у наземному громадському транспорті сукупно становив 35,5 тисячі людей на день, то зараз він сягає майже 200 тисяч. 

У 2022 році на 21 маршрут виходило 72 одиниці транспорту, а зараз працює вже 81 маршрут, які в цілому обслуговують 296 тролейбусів.

Раніше очільник міста розповідав: “Поки що транспорт безплатний. Коли я буду розуміти, що можливості вичерпані, то відверто це скажу”, - зазначив мер Харкова.

Ігор Терехов додав, що тільки метрополітен на місяць обходиться від 60 до 80 млн грн.  Очільник міста пояснив, що дуже зросли ціни на паливно-мастильні матеріали. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що комунальне підприємство "Харківський метрополітен" потребує компенсації витрат, що утворилися за період вимушеного простою з 24.02.2022 року по 24.05.2022 року, та функціонування виключно у якості об'єкта укриття цивільного населення.

Детальніше про те, скільки коштів потрібно компенсувати Харківському метрополітену, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися