Умови компенсації за ВПО змінено: що відомо

Зміни до умов програми дозволять отримувати таку компенсацію і новоствореному бізнесу

Отримати компенсацію за працевлаштування ВПО може також новостворений бізнес. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства економіки України. Уряд вніс відповідні зміни до порядку надання такої компенсації на засіданні 6 червня 2023 року. 

Заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна розповіла, що тільки  з початку цього року компенсацію від держави за працевлаштування переселенців отримали понад 3,5 тисячі підприємців, які надали роботу майже 7 тис. українців, що змушені були переїхати з небезпечних регіонів. Загалом їм вже перераховано 78 млн грн. Зміни до умов програми дозволять отримувати таку компенсацію і новоствореному бізнесу, який забезпечує роботою ВПО. 

У відомстві пояснили, що отримати компенсацію за працевлаштування ВПО може підприємство, яке було створено після повномасштабного вторгнення - для участі в програмі йому потрібно надати податкову звітність за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації, а не за 2021 рік, як було раніше. 

Також компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали статус після введення воєнного стану.

До того ж посилюється контроль за дотриманням умов дії програми - відтепер центри зайнятості запроваджують моніторинг збереження зайнятості працівників.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області зареєстровано понад 495 тисяч переселенців. Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що після 24 лютого за отриманням довідки ВПО звернулися 431,7 тисячі осіб.


Читайте также