Кількість ВПО на Харківщині зростає: де живуть переселенці

У Харківській області тимчасовим проживанням забезпечили 4872 внутрішньо переміщених особи

У Харківській області зареєстровано понад 495 тисяч переселенців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що після 24 лютого за отриманням довідки ВПО звернулися 431,7 тисячі осіб.

Віта Ковальська зазначила, що кількість внутрішніх переселенців продовжує зростати щомісяця. Влада області обіцяє зробити все можливе, щоб ВПО жили в комфорті. “Загалом в області зареєстровано 274 багатодітні сім’ї, 128,4 тисячі пенсіонерів, майже 22 тисячі осіб з інвалідністю та 89,7 тисячі дітей”, – розповіла представниця ХОВА.

На сьогодні тимчасовим проживанням забезпечили 4872 внутрішньо переміщених особи. Зокрема, у гуртожитках закладів освіти розміщено 4 105 людей, а у санаторно-курортних закладах – 381 переселенця.

До того ж у громадах за рахунок фонду тимчасового проживання надали житло 338 людям, а за рахунок фонду соціального призначення – 48 переселенцям. “Люди намагаються почати своє життя заново і ми будемо їх підтримувати гуманітарною допомогою, соціальними виплатами та тимчасовим житлом”, – сказала заступниця начальника Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 13 червня в смт Старий Салтів починається реєстрація на отримання грошової допомоги від "ЮНІСЕФ". Допомогу можуть отримати сім'ї з дітьми від 0 до 17 років включно, які зареєстровані безпосередньо в смт Старий Салтів.

Детальніше про умови реєстрації на отримання грошової допомоги читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися