У Харкові запустили акумуляторний тролейбус на П'ятихатки - відомі маршрут та графік

Тролейбус №50 значну частину маршруту долатиме без використання контактної мережі

У місті з 7 квітня почав курсувати новенький тролейбус на новому маршруті №50, який поєднав центр Харкова з віддаленим районом "П'ятихатки". Про це розповіли у Харків Транспортний.

Тролейбус стартуватиме від зупинки "Станція метро "Держпром" на площі Свободи, далі - проспектом Незалежності повз станцію метро "Університет" - вулицею Сумською до Парка Горького, Дитячої залізної дороги. Подальша частина маршруту є не електрифікованою, там немає контактних мереж, тому по Білгородському шосе вздовж Лісопарку, по проспекту Академіка Курчатова до кінцевої зупинки "Мікрорайон П'ятихатки" тролейбус долатиме на акумуляторах.

Зворотній маршрут трохи відрізняється - там тролейбус проїде по району П'ятихатки: вулицями Академічна, Академіка Вальтера, Академіка Синельникова, а потім вже - назад на Білгородське шосе і далі тим самим маршрутом до площі Свободи.

З П'ятихаток перший тролейбус кожного дня починатиме перший рейс о 6 ранку, з площі Свободи - о 6.07 в будні, та на кілька хвилин пізніше - в вихідні. Останні рейси з П'ятихаток виходитимуть близько 23:00, а з площі Свободи - о 22.30 в будні і о 22:10 - в вихідні.

Рішення придбати тролейбуси з автономним ходом для віддалених районів міста дозволило уникнути будівництва коштовної контактної мережі, яка мала б бути дуже довгою.

Перед тим, як відкрити новий маршрут, було проведено випробування тролейбусів моделі ПТС-12, які будут курсувати на цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що власники автобусних компаній-перевізників у Харкові розповіли, що вони опинилися на межі банкрутства і не мають, чим платити зарплату водіям.

Читайте также