В Ізюмі запрацював мобільний пологовий будинок

Комфортний мобільний пологовий передали партнери Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine

У Харківській області запрацював мобільний пологовий будинок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступниці Міністра охорони здоров'я України Ірини Микичак.

Лікарі обласного перинатального центру будуть надавати медичну допомогу жінкам в Ізюмі.

“Цей комфортний пологовий на колесах передали наші давні партнери Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine”, - написала Ірина Микичак.

Завдяки мобільному пологовому буде відновлено проведення пологів, виконання оперативних втручань та проведення оглядів вагітних, породіль та жінок. 

Мобільний акушерсько-гінекологічний міністаціонар - автономний, забезпечений електрикою, водою, опаленням та всім медичним інструментарієм.

“Безпечні пологи та доступ вагітних жінок до медичної допомоги є пріоритетом у співпраці Міністерство охорони здоров'я України та UNFPA”, - наголосила заступниця Міністра охорони здоров'я України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деокупованому Ізюмі Харківської області відновлюють надання медичних послуг. Там уже працює мобільний шпиталь. Медичний заклад відвідав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. 

У Харківській ОВА розповіли, що потужності шпиталю розраховані на прийом 100 пацієнтів та виконання 4 оперативних втручань щодня. Мобільний медичний заклад оснащено усім необхідним обладнанням, кваліфікованим персоналом. Мобільний медзаклад містить 6 ліжок інтенсивної терапії.

У найближчих планах влади області – початок відбудови будівлі Ізюмської лікарні з центрами первинної та екстреної медичної допомоги.

Читайте также