Як працює мобільний шпиталь в Ізюмі

Роботу мобільного шпиталю в Ізюмі перевірив очільник МОЗ Віктор Ляшко

У деокупованому Ізюмі Харківської області відновлюють надання медичних послуг. Там уже працює мобільний шпиталь. Медичний заклад відвідав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації.

picture

У ХОВА розповіли, що потужності шпиталю розраховані на прийом 100 пацієнтів та виконання 4 оперативних втручань щодня. Мобільний медичний заклад оснащено усім необхідним обладнанням, кваліфікованим персоналом. Медзаклад містить 6 ліжок інтенсивної терапії.

picture“Дякую пану міністру за особливу увагу до потреб звільнених районів Харківщини та благодійному фонду "Сумка Самарянина" за надзвичайно важливу допомогу жителям області”, - зазначив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харківській ОВА запевнили, що влада області продовжує працювати над відновленням медичної інфраструктури Ізюмщини. У найближчих планах – початок відбудови будівлі Ізюмської лікарні з центрами первинної та екстреної медичної допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у Вовчанській громаді евакуюють геріатричний пансіонат. Планують протягом двох днів перевезти більшість пацієнтів закладу до Луцька, Одеси, Києва та Київської області. Із 98 евакуйованих є 19 тяжкохворих людей, пацієнти здебільшого прикуті до ліжка і транспортувати на великі відстані їх не можна. Загалом на деокупованих територіях Харківської області знаходиться сім закладів інтернатного типу, у яких громадяни перебувають постійно, вони мають інвалідність та потребують постійного догляду. Деякі установи евакуювали повністю чи частково.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися