Темпи поширення грипу та ГРВІ на Харківщині

За минулий тиждень темпи поширення грипу та гострих респіраторних інфекцій зменшилися

Щотижневий аналіз захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції показав зниження на 3,6% у період з 10 по 16 жовтня, порівняно з попереднім періодом. Загалом за тиждень з урахуванням випадків інфікування COVID-19 у Харківській області захворіло 3359 осіб, з них 799 (23,8%) дітей віком до 17 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ”.

В установі повідомили, що показник інфікування становить 128,29 на 100 тис. населення. Значить, що показник епідемічного порогу не перевищено, а інтенсивність епідпроцесу на Харківщині перебуває на низькому рівню.

За минулий  тиждень госпіталізували 258 осіб, з них 55 дітей (21,3%).

Найвищий показник захворюваності зафіксували у Лозівському районі – 339,63 на 100 тис. населення, найнижчий – у м. Харків (113,41 на 100 тис. населення).

Станом на 17 жовтня проти грипу щеплено двоє медичних працівників.

При цьому фахівці не проводили вірусологічний моніторинг циркулюючих штамів вірусів грипу. Методом ПЛР обстежили 338 осіб, з них у 63,0% виявлено вірус SARS-CoV-2.

Фахівці нагадали про небезпеку, яку несе грип. Після хвороби можливі ускладнення - інфекційно-токсичний шок, менінгіт, вірусна пневмонія та ін. Тож при виявленні перших ознак грипу не варто займатися самолікуванням. Потрібно своєчасно звертатися до лікарів за медичною допомогою.

Уникнути інфікування можна, зробивши щеплення. Вакцинація також допомагає уникнути важкого перебігу та розвитку можливих ускладнень після хвороб. Щеплення від грипу можна поєднувати з вакцинацією проти коронавірусу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що громадянам можна і потрібно робити вакцинацію від коронавірусу після перенесеного захворювання. Головне правило для вакцинації - потрібно витримати 28 днів від появи перших симптомів захворювання, а потім вакцинуватися.

Читайте также