Жителям Харківщини розповіли про правила вакцинації від COVID-19 після хвороби

Щоб отримати захист від COVID-19 варто зробити щеплення і не покладатися на природний імунітет

У Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що громадянам можна і потрібно робити вакцинацію від коронавірусу після перенесеного захворювання. Головне правило для вакцинації - потрібно витримати 28 днів від появи перших симптомів захворювання, а потім вакцинуватися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

“Перенесений COVID-19 не гарантує, що ви не захворієте ще раз і перенесете хворобу легко. Тільки щеплення захищає від важкої хвороби, ускладнень та смерті від коронавірусу”, - йдеться у повідомленні.

Українцям радять не відкладати щеплення на потім, сподіваючись на сформований імунітет. Щоб захистити себе від хвороби, варто зробити первинний курс вакцинації з однієї дози препарату Janssen або двох доз будь-якої іншої вакцини від коронавірусу. “А якщо ви вже маєте його, то не забудьте отримати перше, а потім і друге бустерне щеплення”, - нагадали в Харківській ОВА.

Дізнатися адресу пунктів щеплення від COVID-19 можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові достатньо вакцин для отримання повного курсу вакцинації, наявні також препарати, розроблені спеціально для бустерного щеплення.

У Департаменті охорони здоров’я повідомили, що наразі медичні заклади отримали 3 тис. доз препарату Pfizer. Вакцина призначена для отримання перших, других та бустерних доз. Також харківські медичні установи забезпечені препаратом для проведення щеплень бустерною дозою (вакцина розроблена спеціально для штаму "Омікрон"). У наявності - понад 8,5 тис. доз.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися