Одну з поліклінік Харкова оснастили приладом для немовлят: деталі

Прилад дозволяє проводити необхідні дослідження без забору крові

Міська дитяча поліклініка №1 отримала білірубінометр MBJ20. Прилад неінвазивним методом вимірює рівень білірубіну у новонароджених. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров’я розповіли, що застосування такого методу суттєво зменшує стрес та больове відчуття у новонароджених, яке виникає під час забору венозної крові.

При використанні нового приладу немає потреби в заборі крові - достатньо притиснути вимірювальну головку приладу до обраної ділянки шкіри дитини.

У департаменті переконані, що це дуже важливо для початкового скринінгу і моніторингу значень білірубіну при спостереженні та лікуванні жовтяниці. Це дозволяє проводити детальне спостереження за динамікою жовтяниці і ефективністю проведеної терапії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що медичні установи Харківської області отримали понад 50 генераторів різної потужності. Наразі усі медичні установи, які мають реанімації та операційні відділення, забезпечені автономними джерелами живлення. Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов розповів, що медичні установи мають достатній запас палива і при припиненні електропостачання готові одразу перейти на резервне живлення від генераторів.

Кожен медичний заклад має перелаштовувати систему та бути готовим до функціонування в умовах повного блекауту. Потрібно подбати про наявність тепла, водопостачання та додаткових альтернативних джерел живлення. До того ж якщо електропостачання не буде тривалий час, у лікарнях можуть обладнати окремі блоки, які виконуватимуть роль “пунктів незламності”.

Читайте также