Медзаклади Харківщини отримали необхідне обладнання (ФОТО)

Лікарні Харківщини забезпечили автономними джерелами живлення

Медичні установи Харківської області отримали понад 50 генераторів різної потужності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Наразі усі медичні установи, які мають реанімації та операційні відділення, забезпечені автономними джерелами живлення.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов розповів, що медичні установи мають достатній запас палива і при припиненні електропостачання готові одразу перейти на резервне живлення від генераторів.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко визначив як пріоритетну роботу щодо забезпечення лікарень опаленням та альтернативними джерелами живлення.

Кожен медичний заклад має перелаштовувати систему та бути готовим до функціонування в умовах повного блекауту. Потрібно подбати про наявність тепла, водопостачання та додаткових альтернативних джерел живлення. До того ж якщо електропостачання не буде тривалий час, у лікарнях можуть обладнати окремі блоки, які виконуватимуть роль пунктів незламності. Такі пункти зараз відкриваються в Херсонській області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії відбудовують центральну лікарню. Медичний заклад зазнав значних руйнувань через влучання ворожих снарядів.

Під час окупації Балаклії росіяни розгорнули казарму в лікарні. Потім вивезли та знищили практично все медичне обладнання. А відступаючи, окупанти обстріляли корпуси медичного закладу. Ремонтні бригади вже відновили інфекційне відділення. Лікарі будуть приймати пацієнтів після запуску системи опалення у комплексі. У будівлі відновлюють несучі стіни, покрівлю та дах в одному із корпусів. Такі роботи дозволять відновити цілісність конструкції.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися