Де на Харківщині існують проблеми з медичною допомогою

У Печенізькій громаді за шість днів роботи обласної бригади лікарів медичну допомогу отримали 424 жителі

У селах Печенізької громади минулого тижня (з 23 по 28 січня) працював  "медичний десант" Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Харкова.. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Печенізького селищного голови Олександра Гусарова. 

Жителі та ВПО на деокупованих та віддалених територіях в селах Артемівка, Мартове, Приморське, П'ятницьке, Кицівка мали змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу медиків третинного рівня допомоги. 

Висококваліфіковані спеціалісти медичної мобільної бригади у складі кардіолога, гінеколога, педіатра, УЗД-діагноста, невропатолога жителям громади проводили безплатні обстеження, консультації та призначення лікування.

У Печенізькій громаді за шість днів роботи обласної бригади лікарів медичну допомогу отримали 424 жителі.

У більшості звернень пацієнти потребували простої консультації, інколи – коригування лікування. Консультації лікарів потребували переважно літні люди, які тривалий час не мали можливості виїхати до районного чи обласного центру, звернутися за допомогою до вузькопрофільних спеціалістів і отримати повноцінне медичне обслуговування. “Наші жителі чекали приїзду медиків і з вдячністю відреагували на отриману медичну допомогу”, - повідомив селищний голова.

Нові можливості Центру ЕМД та МК м.Харкова дозволили проводити обстеження просто в спеціалізованому автомобілі, де встановлено необхідне для цього діагностичне обладнання. Медики також спілкувалися з пацієнтами в амбулаторіях і фельдшерських пунктах. У пацієнтів була можливість зробити електрокардіограму, ультразвукове дослідження, гінекологічні мазки. В селі Мартове до медиків долучився лікар-офтальмолог, який, окрім обстеження й призначення лікування, безплатно видавав жителям окуляри. 

Після візиту лікарів частину обстежених пацієнтів скерували до стаціонару на планове лікування, частину - на дообстеження в умовах поліклініки чи лікарні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до КНП “ЦМЛ Піщанської Богоматері” завітали лікарі кардіолог-терапевт та психіатр.

Читайте также