У Харківській області зібралися іноземні спеціалісти: що відбувається

Усі послуги литовських медиків є безплатними

У Дергачівській громаді відновили роботу литовські стоматологи та сімейні лікарі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко наголосив, що партнерські відносини між Дергачівщиною та Литвою зміцнюються з кожним днем. Лікарі працюють у старостинських округах громади за підтримки благодійної організації Blue / Yellow for Ukraine. Спеціалісти проводять медичні консультації мешканців в амбулаторіях, виривають та пломбують зуби, обстежують маломобільних та паралізованих людей на дому, забезпечують психологічну допомогу.

“Усі послуги литовських медиків є безплатними. Для запису на прийоми, будь ласка, звертайтесь до ваших старост або працівників старостинських округів”, - повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що управління ООН з координації гуманітарних питань готує план допомоги жителям Харківщини на 2024 рік. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська провела зустріч із представниками Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань. У ході зустрічі обговорили прогнозовану кількість населення, яке потребуватиме гуманітарної допомоги у 2024 році, та потреби людей. 

Віта Ковальська розповіла, що на сьогодні у Харківській області зареєстровано 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 15 тисяч людей перебувають у місцях компактного проживання, які необхідно доукомплектувати побутовою технікою. За її словами, для Харківщини пріоритетними напрямками залишається розмінування територій, відновлення критичної інфраструктури, підготовка до зимового періоду.


Читайте также