Яку допомогу надаватиме ООН жителям Харкова та області

План допомоги створюється на основі оцінок від різних організацій та кластерів

Управління ООН з координації гуманітарних питань готує план допомоги жителям Харківщини на 2024 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська провела зустріч із представниками Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань.

У ході зустрічі обговорили прогнозовану кількість населення, яке потребуватиме гуманітарної допомоги у 2024 році, та потреби людей. 

Віта Ковальська розповіла, що на сьогодні у Харківській області зареєстровано 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 15 тисяч людей перебувають у місцях компактного проживання, які необхідно доукомплектувати побутовою технікою.

За її словами, для Харківщини пріоритетними напрямками залишається розмінування територій, відновлення критичної інфраструктури, підготовка до зимового періоду. 

Згідно з дослідженнями представників Управління ООН з координації гуманітарних питань, наступного року понад 1,7 мільйона людей у Харківській області допомоги. Серед цих категорій: ВПО, люди, які повертаються, та жителі, які нікуди не виїжджали.
Голова координаційного відділу в Україні, OCHA Гемма Санмартін повідомив про початок розробки плану допомоги на наступний рік. План створюється на основі оцінок від різних організацій та кластерів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харкову передали гуманітарний вантаж. Міжнародні партнери Харкову 120 колективних аптечок для захисних споруд та 400 комплектів постільної білизни для лікарень. Надалі цей гуманітарну допомогу розподілять серед “пунктів незламності”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися