У Харківської міськради немає грошей, аби викупити у банку поліклініку №19

У мерії сподіваються домовитися з власниками будівлі орендувати її і надалі, якщо ні - поліклініку розформують на амбулаторії

В.о. голови Харківської міськради Ігор Терехов впевнений, що місцеві мешканці не постраждають від того, що їхню поліклініку продають на аукціоні. Про це повідомляє прес-служба Харківської мерії.

За його словами, ситуація, яка трапилася довкола поліклініки, цілком зрозуміла.

"Я хочу вам нагадати історію, яка сталася. Один з підрозділів концерну "АВЕК", власником якого є народний депутат Фельдман, свого часу викупив це приміщення і пізніше заклав його в банк. Отримані кредитні ресурси не були повернуті, тому державний банк виставив приміщення 19-тої поліклініки на торги", - розповів Терехов.

За його словами, міськрада контролює ситуацію та готує договір оренди з власником будівлі, незалежно від того, продасть банк будівлю, чи ні.

"У нас налагоджено повний конструктив з "Укргазбанком", у заставі у якого знаходиться це приміщення. Готуємо договір оренди з банком. Ми не можемо викупити це приміщення, бо ціна на торгах нечувана. Тому якщо власник зміниться, будемо розмовляти про продовження договору оренди", - пояснив Секретар міськради.

Ігор Терехов заявляє, що майбутній власник може відмовити о продовженні оренди. У такому випадку планується перевести усіх робітників та людей, які обслуговуються о 19-ій поліклініці, у найближчі амбулаторії. Він пообіцяв, що ані медичні працівники, ані місцеві жителі не постраждають.

Будівлю, у якій розташована поліклініка №19, виставили на продаж на майданчику державних аукціонів "СЕТАМ". Її нинішнім власником є "Укргазбанк", який отримав будівлю у 2016 році від "Концерн Авек та Ко" та заставодавця ПрАТ "Альпаріс", який тоді і був власником будівлі. "Коментарі" розповідали, що у 2019 році кредит на 264 млн так і не був погашений, тому банк забрав будівлю у свою власність у якості задоволення вимог іпотекодержателя.

Читайте также