У Харкові на аукціоні продають міську поліклініку за 43 мільйони гривень

Раніше будівля належала структурам Фельдмана, а потім її забрав банк як плату за кредит

Власник будівлі, у якій розміщена міська поліклініка №19, "Укргазбанк", виставив свою власність на продаж. Відповідне оголошення розміщене на майданчику державних торгів "СЕТАМ".

Будівля розташована за адресою м.Харків, просп. Героїв Сталінграда, 23-А, її загальна площа складає 7744, 8 квадратних метри. Уся будівля за документами є медико-санітарною частиною заводу ДП "Завод "Радіореле".

З 2000-х років будівля знаходиться у приватній власності. Спочатку, у 2005 році земельну ділянку під будівлею у міськради орендувало ПрАТ "Альпаріс". Цільове призначення - експлуатація та обслуговування нежитлової будівлі медичного призначення. Якщо вірити кадастровим даним, ця земля і досі перебуває у комунальній власності. Тепер її орендарем значиться вже ЗАТ "Альпаріс".

У той  час директором ДП "Завод "Радіореле", який є відповідальним за будівлю поліклініки, був соратник Олександра Фельдмана - Олег Гейман, він же - колишній менеджер концерну "АВЕК".

Зараз менеджером цього концерну є Сергій Остапенко. Він же - керівник та акціонер фірми ПрАТ "Альпаріс". Реєстрація у обох фірм одна - м. Харків, вул. Сумська, 70. Акціонери у них теж перетинаються - всі зі структур Фельдмана.

У 2016 році "Концерн Авек та Ко" взяв до себе у заставодавці ПрАТ "Альпаріс", та уклав кредитний договір з "АБ "Укргазбанк" на 250 млн грн та 14 млн грн.

З тих пір кредит так і не був погашений, тому у 2019 році банк забрав будівлю у свою власність у якості задоволення вимог іпотекодержателя. Тепер поліклініку продають на аукціоні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про інших власників державної нерухомості Харкова. Дружина колишнього мера Геннадія Кернеса та її син - Оксана та Родіон Гайсинські володіють торговими комплексами, елітними та історичними будівлями та ринками у місті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися