Нові госпіталізації, тестування та смертність - як змінюється коронавірусна динаміка у Харківській області

Хоча регіон зараз не входить у лідери коронавірусного антирейтингу, важкі випадки коронавірусу продовжують з'являтися

У Харківській області після свят традиційно збільшується кількість нових випадків коронавірусу. За останню добу в регіоні було виявлено більше випадків, ніж за разом взяті три святкових дні. Про зміну коронавірусної статистики розповідають у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

У вівторок у Харківській області зафіксували 29 нових випадків коронавірусної хвороби у трьох районах: Харківському - 23, Чугуївському - 3, Лозівському - 1.

Від коронавірусу та ускладнень, що він викликає, померли 6 осіб. Загальна кількість летальних випадків за весь період складає 3 494 померлих.

За весь період пандемії у регіоні захворіли на нову коронавірусну інфекцію 148 321 особа. З них 143 469 змогли побороти хворобу та одужати. Наразі під медичним наглядом перебувають 1 358 місцевих жителів, вони лікуються у медичних закладах та амбулаторно.

У регіоні знову почав зростати рівень госпіталізацій - 13 за добу. Завантаженість ліжок з киснем у лікарнях області складає 24,2% від загального числа.

За добу у регіоні було проведено 611 тестувань на наявність коронавірусу. Також було зроблено 3 214 щеплень. Загальна кількість мешканців Харкову та області, які вже завершили вакцинацію склала 22 724 особи.

На всій території України за добу було зафіксовано 835 нових випадків захворювання на коронавірус. З них 25 - працівники медзакладів та 33 - діти.

У вівторок коронавірус забрав життя 70 українців. Найбільше людей померло у Херсонській області - 9.

Традиційний коронавірусний антирейтинг очолює місто Київ із 241 новими хворим на Covid-19, на другому місці - 52 випадки - Львівська область, на третьому - Донецька - 51.

На території країни у вівторок зробили 48 197 тестів на виявлення коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було щеплено 53 786 українців різними видами вакцини. Загальна кількість громадян, які вже повністю пройшли процес вакцинації склала 394 107.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові грабіжники одягнули медичні маски, забрали у чоловіка гроші та поїхали на автівці, яку потім спалили.

Читайте также