Захворюваність продовжує зростати: статистика COVID у Харківській області на 11 серпня

За добу зафіксували три летальні випадки

Станом на 11 серпня в Харківській області зафіксували 81 новий випадок інфікування коронавірусом. Таким чином захворюваність зросла на 0,05%. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України.

Загальна кількість хворих в регіоні тепер досягла 150 071 особи.

За добу від наслідків коронавірусного захворювання померло три людини (за весь час пандемії - 3621), одужало 37 пацієнтів (всього - 145 331).

За добу загальна кількість "активно" хворих у регіоні збільшилася на 41 людину - до 1119.

Зазначимо, що Харківська область входить до п'ятірки регіонів із найбільшою кількістю підтверджених випадків захворювання. Найбільше хворих за добу у Києві, Запорізькій, Донецькій, Харківській і Дніпропетровській областях.

У МОЗ також нагадали, що дотримання дистанції, носіння медичних масок, а також використання санітайзерів можуть врятувати життя.

Нагадаємо, що 10 серпня в Харкові й області виявили 60 нових випадків COVID-19 і зафіксували один летальний випадок.

У матеріалі видання "Коментарі" вже зазначалося, що на Харківщині люди стали більше довіряти вакцинації. У Харківській області всього є понад 23 центри масової вакцинації. Заступник Айни Тимчук Михайло Черняк ознайомився з роботою центрів у Балаклії, Чугуєві та Харкові. Чиновник зазначив, що в Харківській області люди спокійніше почали лояльніше ставитися до вакцинації й погоджуються на неї значно частіше. Тому він пообіцяв, що в регіоні центрів масової вакцинації буде ставати більше. Крім того, збільшуватиметься кількість мобільних бригад.

Читайте также