Харків'яни почали усвідомлювати необхідність вакцинації - область досягла рекордних показників

Найактивніше долучається до вакцинальної кампанії персонал дошкільних, шкільних і закладів вищої освіти

За результатами минулого тижня, Харківська область побила рекорд з вакцинації. Кілька разів за добу кількість вакцинацій перевищувала 15 тисяч осіб. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облради з посиланням на директора департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова.

За його словами, в області зараз отримали вакцинацію половина медичних працівників та 37% педагогічного складу.

Директор департаменту розповів, що до кінця тижня можна буде похвалитися школами, у яких вакциновано вже більше 80% від усіх працівників різних категорій.

Максим Хаустов повідомив, що наразі діють мобільні бригади, які направляють для централізованої вакцинації у ті навчальні заклади, які оформили заявку.

Директор стверджує, що через те, що у разі введення "жовтої" зони карантину будуть накладені певні обмеження, через це зараз харків'яни активно долучаються до вакцинальної кампанії. Найбільшу активність проявляють дошкільні заклади, виші та школи.

За словами Максима Хаустова, харків'яни почали усвідомлювати, що найкращий засіб захисту від коронавірусу це вакцинація. Він каже, що в області вакцини зараз достатньо, тому все залежить лише від бажання людей пройти вакцинацію.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області у вихідні сильно знижуються темпи проведення тестів на наявність коронавірусу, та самі пацієнти менше звертаються до медичних закладів та чекають до понеділка. Через це на початку тижня спостерігається стрімке зростання кількості нових випадків захворювання на фоні низьких показників у вихідні дні.

Читайте также