У Харківській області стабільно зростає кількість хворих та померлих від Covid-19

Темпи захворюваності сповільнюються лише на вихідних

У Харкові та області через зниження інтенсивності виявлення захворюваності на коронавірус, а також зменшення кількості звернення самих пацієнтів до медичних закладів у вихідні дні, на початку тижня традиційно спостерігається стрімке зростання кількості нових випадків захворювання. Про це повідомляє пресслужба Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Так за останню добу в області було зафіксовано 260 нових пацієнтів з діагнозом "коронавірус". Для порівняння, минулою доби, нових хворих виявили лише 45.

Найбільше випадків захворювання у понеділок з'явилося у Харківському районі - 221, також нові хворі є у Чугуївському районі - 31, Куп'янському - 3, Богодухівському - 3, Ізюмському та Лозівському - по 1.

KaDTo2Z4ktpgMLIs3TN-qBvrR.png

За останню добу від коронавірусу в області померло 8 осіб, загальна кількість летальних випадків за весь період склала 3 756.

За півтора року пандемії на коронавірус захворіли 154 954 місцевих жителі, з них 147 219 змогли побороти хворобу та одужати.

Наразі під медичним спостереженням у лікарнях області та лабораторно перебувають 3979 осіб.

picture

Всього на території України було виявлено 3 332 нових випадків захворювання за останню добу. З них 58 - представники медичних закладів та лікарі, 364 - діти.

У понеділок від нової коронавірусної хвороби померло 97 українців, найбільше - по 10 у місті Києві та Львівській області.

За добу було проведено 62 725 тестів на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 135 223 щеплення різними видами вакцини. Кількість тих, хто вже завершив процес вакцинації, складає 4 884 904 осіб. З них 303 693 - мешканці Харківської області.

oUFFAwsD7PW1IMbuokjQN9cqC.png

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що харківський лікар вважає, що носіння масок робить населення здоровішим. Він стверджує, що коли люди знімуть маски, зросте захворюваність на грип, кашлюк, епідпаротит та менінгококову інфекцію. Особливо це стосується дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися