У Харкові величезні черги у військомати - чому активізувалися призовники

Люди стоять на вулиці перед зачиненими дверима з 5 ранку

Харківські студенти почали атакувати військомати міста. Черги до установ величезні, люди стоять на вулиці та всередині протягом всього дня. Ситуацію показали на відео у соцмережах очевидці.

За свідченнями перехожих, черги у Харківський обласний воєнкомат збираються вже о 5 ранку. Студенти стоять на вулиці у темряві, аби потрапити до установи якомога швидше.

До приміщення відвідувачів запускають по 5 осіб, своєї черги доводиться чекати годинами, потрапити всередину встигають не всі. Якщо якогось документу не дістає - повернувшись з ним людина потрапляє в чергу повторно.

У черзі стоять переважно студенти. Харків'яни пояснюють: почався навчальний рік, студентам, аби поселитися в гуртожиток, необхідно змінити прописку. Зробити це неможливо без того, аби встати на облік у місцевому воєнкоматі. Якщо цього не зробити на студента чекає неприємний штраф та запис у особовій справі, повідомлення до університету та листи додому.

Сам військомат працює всього два дні на тиждень, тому потрапити на прийом туди вкрай складно.

Харків'яни розповідають, що окрім студентів, у чергах стоять ще й працівники державних підприємств, адже з приходом осені на більшість з них надійшли повідомлення про необхідність пройти перевірку та отримати новий штамп у посвідчення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові до приміщення Університету імені Каразіна залетіли одразу 70 кажанів. Вони потрапили у пастку між віконними рамами та не змогли з неї вибратися самостійно. Їх забрали представники Центру реабілітації рукокрилих, доглянули та випустили на волю.

Читайте также