Флешмоб у Харкові потрапив до Книги рекордів України

На центральній площі люди створили герб Харкова, олімпійські кола та карту України

У Харкові під час спортивного масового заходу "Велодень-2021", який відбувся сьогодні, 23 травня, на центральній площі міста провели флешмоб, який був внесений до Книги рекордів України. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

За даними мерії, у спортивному заході в Харкові взяло участь близько 13 тисяч осіб.

За всю історію Велодня на площі Свободи провели один із наймасштабніших флешмобів. Його учасники вишикувалися таким чином, щоб створити герб Харкова, олімпійські кола та карту України. Цю подію внесли до Книги рекордів України, а автор ідеї флешмоба Тетяна Романюк отримала приз - велосипед.

Після цього велосипедистів на площі Свободи привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

"Сьогодні ми проводимо Велодень 15-й раз. Для нас це стало вже доброю традицією! Ми разом проїдемося центром міста і ще раз доведемо, що Харків — це спортивне місто, що займатися спортом — модно і що ми — за здоровий спосіб життя!" — заявив виконуючий обов’язки мера Харкова.

У місті й надалі будуватимуться траси для занять велоспортом, пообіцяв Терехов. Кращим харківським велогонщикам, тренерам, засновникам та активістам харківського Велодня він вручив подяки.

Об 11:00 від пам'ятника козакові Харьку стартував велопробіг. Учасники проїхали за оновленим 9-кілометровим маршрутом: пл. Свободи — пр-т Науки — вул. Дерев'янка (розворот) — пр-т Науки — пл. Свободи.

Після велопараду на площі Свободи розіграли призи та провели конкурс на найяскравішу захисну маску.

У міськраді Харкова зазначили, що приділяють велику увагу розвитку велосипедної інфраструктури. Так, у місті збудовано понад 20 км велодоріжок, є велоцентр, відкриті велосипедні СТО та працює муніципальний прокат велосипедів.

Нагадаємо, у Харкові 23 травня ще одну будівлю на території покинутого елеватора, розташованого біля Південного вокзалу, зруйнували вибухом.

Читайте также