У Харкові підірвали будівлю на території елеватора (ВІДЕО)

Ще одну будівлю на території покинутого елеватора, розташованого біля Південного вокзалу, зруйнували вибухом

У Харкові сьогодні, 23 травня, підірвали багатоповерхову будівлю на території покинутого елеватора в районі Південного вокзалу. Відео вибуху очевидці виклали в соцмережі.

Шестиповерхову будівлю на вулиці Чоботарська, 80 підірвали близько 10:00. Раніше споруду використовували для технічних потреб. Попри те, що під час підриву вулиця Євгена Котляра була перекрита, очевидцям вдалося зафіксувати вибух.

Вежа елеватора — одна з найвідоміших покинутих будівель Харкова. Старовинну 60-метрову споруду підірвали 16 травня. Подивитися та зняти гучний вибух зібралося багато жителів Харкова та телебачення.

Харківський елеватор з млином почав працювати у 1900 році. У 1991 році млин підірвали та демонтували, а у 1995 році підприємство, яке мало реконструювати елеватор, збанкрутувало.

Вежу елеватора жителі Харкова називають легендарною, однак її вирішили демонтувати через ветхість.

Під час підриву будівлі ситуацію контролювали поліцейські, рятувальники та працівники комунальних служб. Раніше будівля була одним із найулюбленіших місць екстремалів.

Наразі територія, на якій розташований елеваторний комплекс, належить компанії "Житлобуд-1". На місці демонтованої споруди планують будувати житловий мікрорайон. Будівлі елеватора почали зносити ще у жовтні 2020 року. Торік було підірвано адміністративну будівлю.

Нагадаємо, підірвати елеватор планували 25 квітня, проте підрив із технічних причин перенесли на травень.

Як підривали одну з будівель елеватора торік, можна подивитися у матеріалі "Коментарів".

Тоді внаслідок вибуху була зруйнована семиповерхова цегляна будівля поблизу резервуарів елеватора. Після підриву повністю впала цегляна частина будівлі, проте залишилася бетонна конструкція, яка була всередині.



Кирил

23 травня 2021, 12:48

Ломать не строить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися