У Харкові візьмуться за велосипедистів: стало відомо, що планує влада

Активісти хочуть облаштувати велодоріжку на одній з основних магістралей міста

У Харківській мерії пообіцяли розвивати велосипедну інфраструктуру. Заради цього Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту проводив зустріч із велоактивістами та представниками Федерації велоспорту Харкова.

Під час засідання було зазначено, що Харків є сучасним європейським містом, яке розвивається у правильному напрямку і досить динамічно, тому наявність зручної та якісної велосипедної інфраструктури є дуже важливою.

Велосипедні активісти внесли свої пропозиції, одна з який -  облаштування велодоріжки вздовж проспекту Науки. Ця дорога є найбільшою міською магістраллю, а під час найбільш завантажених годин протягом дня по вулиці проїжджає близько 700 велосипедистів, і може їздити ще більше за наявності виділеної смуги для велотранспорту.

У Міськраді пообіцяли докласти зусиль, аби створити велосипедистам комфортні умови для пересування на велосипедах, як у якості розваги, так і у якості транспорту на роботу та у справах.

За підсумками зустрічі профільному департаменту було доручено підготувати відповідний проєкт. За словами керівника департаменту Олексія Чубарова, у проєкті врахують усе, що було сказано велоактивістами, оскільки у Харкові прихильників велосипедного руху дуже багато і їхня кількість збільшується. Також він зазначив, що серед переможців міжнародних та всеукраїнських велозмагань багато харків'ян. Тому велорух міста заслуговує на створення для нього усіх необхідних умов.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові збираються побудувати льодову арену. Новітній спортивний комплекс почнуть зводити у парку Машинобудівників. Федерація хокею України сподівається, що після відкриття комплекс акредитують для проведення міжнародних хокейних змагань.

Читайте также