У Харкові побудують Льодову арену та відроджуватимуть хокей

Після будівництва комплексу, Харків зможе приймати міжнародні хокейні змагання

У місті почали працювати над проєктом Льодової арени. Перші зустрічі відбулися у міськраді за участі представників федерації хокею України, аби обговорити деталі та будівництва майбутнього "професійного льоду". Про це повідомили у Kharkiv Sport City.

Льодовий комплекс планують збудувати у парку Машинобудівників. Згідно проєкту, арена буде розрахована на 2,5 тисяч місць, і призначена буде не лише для занять хокеєм, але й іншими видами спорту.

"Дуже цікавий проєкт. Потрібно створити в Харкові хорошу хокейну команду. Будемо відроджувати цей вид спорту і розвивати інші", - заявив присутній на засіданні в.о. мера Харкова Ігор Терехов.

Представники федерації хокею України дуже схвально ставляться до ініціативи і зазначають, що коли побудують арену, на її базі можна буде створити дитячо-юнацьку школу та професійний хокейний клуб для дорослих.

"Кабмін ухвалив програму, яка передбачає виділення субвенції на створення багатофункціональних спортивних комплексів в різних регіонах України, тому можна розглянути можливість залучення коштів держсубвенції", - повідомив президент федерації хокею України Георгій Зубко.

Він пообіцяв, що коли буде завершено будівництво льодового комплексу, українська федерація звернеться до Міжнародної федерації хокею для того, аби харківську арену акредитували для проведення міжнародних офіційних заходів.

За словами Зубко, будівництво нового багатофункціонального спортивного комплексу є дуже важливим кроком у розвитку Харкова як спортивного міста.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові планують збудувати ще один Палац спорту на території комплексу "Динамо".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися