У Балаклії критична ситуація: що там відбувається

До міста не можуть завезти гуманітарну допомогу

Ситуація в Балаклії зараз нагадує Ізюм. Місто залишається без електрики та води. Окупанти не випускають людей, які хочуть виїхати із міста. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомив голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

Так, за словами Масельського, протягом останніх трьох тижнів у Балаклію не можуть завести гуманітарну допомогу для місцевих мешканців, оскільки окупанти не дозволяють проїзду. Доставляти гуманітарку до Балаклії давали змогу до 7 травня. Ситуація у місті зараз критична.

Крім того, у Балаклії зараз немає електрики, немає води. Окупанти не дають поїхати ремонтним бригадам і полагодити лінії. Як зазначає Масельський, ситуація у місті нагадує Ізюм.

До речі, в Ізюмі зараз люди перебувають на межі виживання, оскільки останній гуманітарний коридор був 12 березня. Продуктів у місті немає. Переміщення містом також обмежене. При цьому на Ізюмщині щодня ведуться обстріли. У більшості населених пунктів уже не залишилося вцілілих будинків. Люди буквально виживають.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти ввели додаткові війська на північ Харківської області, щоб стримати контрнаступ Збройних Сил України у напрямку Волчанська.

 На території Харківської області російські окупанти намагаються закріпитись на околицях населеного пункту Тернова. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі. 

 На території Ізюму Харківської області російські окупанти розгорнули додаткові підрозділи ствольної артилерії. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харківській області ЗСУ збирають тіла російських військових. Ці тіла українська сторона може обміняти на живих або загиблих українських бійців. Це стандартна практика цієї війни.

Читайте также