Російські окупанти закріплюються на околицях Тернової, – Генштаб

На території Харківської області російські окупанти намагаються закріпитись на околицях населеного пункту Тернова

На території Харківської області російські окупанти намагаються закріпитися на околицях населеного пункту Тернова, аби покращити своє тактичне становище. Про це стало відомо зі свіжого зведення, яке опублікувала прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Відомо, що на півночі Харківської області угруповання російських нацистів зосередило основні зусилля на утриманні раніше зайнятих позицій та покращенні свого тактичного становища. Також противник штурмує населений пункт Тернова, щоб спробувати зміцнитись на західних та північних рубежах.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують.

Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямках противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися