На Харківщині ЗСУ пішли у контрнаступ та взяли полонених: чому окупанти виявилися раді полону (ВІДЕО)

Загарбники раді, що потрапили в полон до ЗСУ та зберегли своє життя

Після контрнаступу ЗСУ на Харківщині, коли українські бійці взяли окупантів у кільце, було взято в полон кілька російських військових. Один із них розповів, чому у них нібито не було шансів відмовитись воювати. Про це повідомили в Управлінні СБ України у Харківській області.

Так, у СБУ полонені розповіли, що хотіли піти з частини, розірвати договір. Проте від командування на це почули, що "додому вони поїдуть лише двосотими" або "трьохсотими".

"Якщо ми спробуємо втекти, все буде заміновано. І по нам стрілятимуть наші ж пости", — розповів полонений, передаючи слова свого командира.

У СБУ зазначають, що окупанти раді попаданню в полон до ЗСУ, бо таким чином змогли зберегти своє життя. Наразі з ними працюють слідчі Служби безпеки України.

Також у пресслужбі нагадують, що для російських військових, які хочуть залишитися живими, є спеціальна телефонна лінія: 2402. Цей номер доступний для українських та російських операторів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

У Харкові для оборони обласного центру створюється новий батальйон територіальної оборони. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Угруповання російських окупантів у районі Ізюму на території Харківської області останнім часом значно деградувало.

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович розповів, чому зупинився наступ Збройних Сил України у напрямку Вовчанська Харківської області. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

На території Харківської області російські окупанти намагалися вчинити наступальні дії на північ від обласного центру, однак були відбиті.

Читайте также