«Корегував вогонь по Північній Салтівці» – помічника рашистів засудили до 15 років ув'язнення

Коригувальника вогню по Північній Салтівці в Харкові 3 березня засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» із посиланням на інформацію Єдиного державного реєстру судових рішень.

Коригувальника вогню по Північній Салтівці в Харкові 3 березня засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Єдиного державного реєстру судових рішень.

Тоді, 3 березня, внаслідок обстрілів з боку російських військ, загинуло троє людей. Суд Закарпатської області виніс вирок чоловікові, котрий коригував російські удари по Північній Салтівці того дня.

Засуджений – уродженець м. Макіївка Донецької області. За даними слідства, близько 14:20 3 березня чоловік в месенджері Telegram передав представнику російських окупантів інформацію про позиції українських військових, після чого близько 14:50 армія РФ завдала авіаудару в районі аеропорту "Харків", а о 15:15 – з артилерії обстріляла район Північної Салтівки.

Прокуратурою доведено, що вже вранці 5 березня засуджений вдруге скоригував російський артобстріл Північної Салтівки. Після цього чоловік переїхав до Мукачева, де збирав інформацію про інфраструктуру міста. Там його й затримали.

Крім того, за даними суду, 2 березня 2022 року чоловік у рамках домовленостей із представником Росії записав та надіслав відеозвернення, в якому виправдовував повномасштабне вторгнення РФ в Україну. 3 березня він дав аналогічне за змістом інтерв'ю російським журналістам. Запис програми вийшов на пропагандистському каналі "RT". На суді обвинувачений розповів, що у 2014 році виїхав із Донецької області до Татарстану. У грудні 2021 року приїхав до Харкова. Перед повномасштабним вторгненням РФ за 20 тисяч російських рублів надав кураторам інформацію про "настрої населення в Україні".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ЗСУ близько: мешканців окупованого Куп’янська просять приготуватися до звільнення міста. Куп’янська міська рада за довгий час вперше опублікувала допис, в якому попередила місцевих жителів про те, що дуже скоро ЗСУ звільнить місто від окупації. Про це депутат Куп’янської міської ради Вадим Крохмаль повідомив у відео зверненні.

"Будь ласка, не нехтуйте своєю безпекою та безпекою своїх близьких! Готуйте сховища та стратегічний запас їжі. Тримайте зарядженими павербанки. ЗСУ вже близько. Куп'янськ – завжди був і лишається українським містом. Слідкуйте за повідомленнями з офіційних джерел", – звернувся до земляків Вадим Крохмаль.

Читайте также