На Харківщині під час евакуації пацієнтів з психлікарні загинуло четверо медичних працівників (ВІДЕО/ФОТО)

Двох медпрацівників розстріляли з танка.

17 вересня вдень лікарі намагались евакуювати пацієнтів обласної психіатричної лікарні у с. Стрілеча Харківського району. Під час евакуації російська армія почала обстрілювати населений пункт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу Харківської обласної прокуратури.

Через ворожий обстріл загинуло четверо медичних працівників лікарні. Двоє з них знаходилися в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль. Двоє пацієнтів та місцевий мешканець отримали поранення.


За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування триває, у подальшому матеріали проваджень будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.


Нагадаємо, що сьогодні вночі російські війська обстріляли населені пункти Харківської області. Близько 01:30 ворог завдав ракетного удару по об'єкту інфраструктури в Чугуївському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. На щастя, ніхто не постраждав. Проте, за минулу добу ворог продовжував наносити удари населеними пунктами Харківщини вздовж лінії кордону з РФ та лінії зіткнення в Харківському, Куп'янському та Ізюмському районах. За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби в Куп'янському районі троє людей зазнали поранень. Ще двоє чоловіків в Харківському районі отримали поранення внаслідок підриву на міні.

"Мінна небезпека на звільнених від ворога територіях залишається дуже високою попри те, що піротехніки ДСНС роблять усе можливе, аби очистити нашу землю від вибухонебезпечних речей", – зазначив Олег Синєгубов.

"Вкотре закликаю усіх бути максимально обережними. На лінії зіткнення ворог намагається організувати оборону та утримати ті території Харківщини, що залишаються під його контролем. ЗСУ завдають ударів по ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. Підтримуємо ЗСУ та працюємо далі на перемогу", – наголосив очільник області.

Читайте также