Деяким жителям деокупованих територій надають кімнати в гуртожитках Харкова

Чимало деокупованих населених пунктів Харківської області не готові до майбутнього опалювального сезону - там немає водо-, електро- та теплопостачання.

У четвер, 22 вересня, міський голова Харкова Ігор Терехов зазначив, що деяким жителям населених пунктів, звільнених від російських окупантів, надають кімнати у харківських гуртожитках. Отримати житло можуть ті громадяни, хто втратив домівку через військові дії Російської Федерації на території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами очільника Харкова, значна кількість населених пунктів Харківської області, які перебували у тимчасовій окупації, не готові до настання холодного періоду та майбутнього опалювального сезону.

У населених пунктах немає електроенергії та водопостачання, тож відсутня можливість підключити теплопостачання. До того ж, вщент зруйновано багато житлових будинків у Куп'янську, Ізюмі, Балаклії та інших населених пунктах. Людям просто немає де жити, вони опинилися під відкритим небом. “Звичайно, ми надаємо їм допомогу, розміщуємо у гуртожитках, щоб вони могли перезимувати у більш-менш нормальних умовах”, - повідомив Ігор Терехов. 

Чиновник зазначив, що тим, хто постраждав від бойвих дій, надають необхідну психологічну допомогу. За його словами, багато людей перебувають у шоковому стані, пригноблені, адже пережили справжній жах. Однак спеціалісти допомагають людям поступово вийти із цього стану та повернутися до умовно звичного життя.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про темпи підготовки Харківської області до опалювального сезону. Відомо, що компанія DRC планує надати Харкову обігрівачі, термоковдри та долучитися до створення центрів обігріву. Організація заявила про виділення фінансової допомоги на відновлювальні роботи.

Читайте также