На Харківщині затримали “народного міліціонера”: подробиці

Поліція Харківщини виявила на деокупованій території "народного міліціонера"

Поліція Харківської області виявила на деокупованій території затримала колаборанта. Ним виявився 33-річний мешканець Ізюму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції зазначили, що місцевий мешканець з 8 червня погодився на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду патрульного так званої "народної міліції Ізюма". “Чоловік отримав посвідчення патрульно-постової служби. Окупаційна влада за службу платила йому гуманітарними пайками”, - йдеться у повідомленні силової структури. 

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

До того ж, чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що експоліціянта з Балаклії підозрюють у пособництві Росії під час окупації міста. Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації Балаклії колишній поліцейський погодився співпрацювати з військовими РФ. У квітні він разом з російськими військовими видавав жителям гуманітарну допомогу від РФ. Тим самим  створював у людей хибне враження про "турботу" сусідньої держави. Згодом окупанти запропонували зраднику стати так званим "поліцейським патрульно-постової служби" в незаконному органі "Балаклейском отделе полиции". Експоліціянт пристав на пропозицію.  Зрадник патрулював місто, супроводжував російських військових та охороняв об'єкти, які мають значення для окупаційної адміністрації РФ.

Читайте также