Експоліціянту з Балаклії оголосили про підозру у держзраді

У Харківській обласній прокуратурі розповіли про “діяльність” колишнього правоохоронця в Балаклії

Експоліціянта з Балаклії підозрюють у пособництві Росії під час окупації міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

“Прокуратура та ДБР продовжують ґрунтовну роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишніх правоохоронців, які перейшли на бік ворога під час війни РФ проти України”, - повідомили у прокуратурі. 

За фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), експравоохоронцю заочно повідомили про підозру. 

Досудове розслідування встановило, що під час окупації Балаклії колишній поліцейський погодився співпрацювати з військовими РФ. У квітні він разом з російськими військовими видавав жителям гуманітарну допомогу від РФ. Тим самим  створював у людей хибне враження про "турботу" сусідньої держави.

picture

Згодом окупанти запропонували зраднику стати так званим "поліцейським патрульно-постової служби" в незаконному органі "Балаклейском отделе полиции". Експоліціянт пристав на пропозицію.

 Зрадник патрулював місто, супроводжував російських військових та охороняв об'єкти, які мають значення для окупаційної адміністрації РФ.

У нього була ще одна функція: патрулювати місцевий ринок, поки російські військовослужбовці збирали “данину” з місцевих підприємців. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за добу затримали 40 осіб за підозрою у причетності до ДРГ. Також правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили 928 транспортних засобів для недопущення потрапляння до регіону зброї та наркотиків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися