На Харківщині відновлюють електро- та газопостачання: Мінреінтеграції

У Харківську область намагаються якнайшвидше повернути гідні умови для життя громадян

Частина територій Харківської області, яку звільнили українські військові, поступово відновлюється після окупації. Головне питання та основний напрям роботи фахівців - відновлення подачі електроенергії та теплопостачання. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

У Харківському й Ізюмському районах за останні дні спеціалісти газових служб відновили постачання газу в житло понад тисячі абонентів. “Зокрема, блакитне паливо повернули споживачам у деокупованому селищі Слатине, а також у прифронтових населених пунктах Черкаській Лозовій і Барвінковому”, - йдеться у повідомленні відомства. 

Також ремонт газопроводів високого тиску триває в Ізюмі.

Проведення ремонтних робіт продовжуються й на лініях електропередач. За добу 29-30 вересня електроенергію повернули в близько 500 осель.

Триває відбудова знищених російськими військами об’єктів критичної інфраструктури у Харківському, Ізюмському та Чугуївському районах. Також фахівці дорожніх служб щоденно відновлюють транспортне сполучення на розмінованих територіях.  

У Мінреінтеграції порекомендували жителям деокупованих і прифронтових регіонів не поспішати повертатися до своїх домівок. У відомстві наголосили, що на деяких територіях ще досить небезпечно. “Зиму варто перечекати в теплі – у більш безпечних регіонах України. Ми обов’язково все відновимо, і ви повернетеся до рідних домівок!”, - зазначили у міністерстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області обладнають спеціальні майданчики для зберігання великогабаритних будівельних відходів, які вивозитимуть із місць руйнувань після обстрілів.

Читайте также