У Харкові та області облаштують майданчики для вивезення сміття із зруйнованих будинків

Такого плану будівельне сміття будуть сортувати та використовувати повторно.

У місті Харкові та області обладнають спеціальні майданчики для зберігання там будівельних великогабаритних відходів, які вивозитимуть із місць руйнувань після обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

За його словами, на Харківщині внаслідок військових дій пошкоджено та зруйновано близько 11 тисяч об'єктів. Сім тисяч житлових будинків перетворилися на 350 тисяч кубометрів відходів.

Враховуючи обставини, що склалися, 27 вересня на засіданні Кабміну було прийнято постанову, якою запроваджено порядок утилізації та повторного використання відходів, що утворилися внаслідок масових руйнувань. Це своєрідний покажчик для громад, що відновлюють свої міста та населені пункти після рашистської навали.

"Найближчим часом у нас буде повне бачення розташування таких спеціальних майданчиків по області. Фактично хочемо організувати роботу так, як це було зроблено свого часу спільно з військовою адміністрацією у звільненій Київській області. Тому що вважаю, що війна не привід для накопичення сміттєзвалищ, вона обов'язково закінчиться, а нам це все прибирати", - сказав Руслан Стрілець.

Він зазначив, що місцева влада та жителі розбирають завали і вже дбають про відновлення, відбираючи те, що ще може бути використане. У місті Харків вже обладнано такий майданчик, де за допомогою дробильних установок переробляють відходи руйнування – бетон та цеглу. Частина відходів використовується для підсипання доріг та відновлення пошкоджених територій. Місця зберігання відходів, отриманих через війну, з'являться і в області.

ZWdyTMAguuYl065TREmRyoOCi.jpg

m6KLTspuTpUyJ0dHoZGlzUyqx.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Будівлю Харківської міськради відремонтують за 20 мільйонів гривень. Будівля постраждала навесні цього року від ворожого обстрілу.

Харківська міська рада уклала договір із підрядною організацією майже на 20 мільйонів гривень, щоб провести роботи з ремонту та усунення аварійного стану адміністративної будівлі міськради за адресою: площа Конституції, 7. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. Договір було укладено наприкінці липня цього року з ПАТ "Трест Житлобуд-1".

Повідомляється, що про це стало відомо з порталу громадських коштів. Загалом за серпень за цим договором сплатили майже 7 млн. грн. Кінцевим бенефіціарним власником ПАТ "Трест Житлобуд-1" є Олександр Харченко.

Зазначимо, що адміністративна будівля Харківської міської ради постраждала під час ракетного обстрілу центру Харкова російською армією навесні 2022 року. На той час ракета потрапила поряд з міськрадою – історична будівля зазнала суттєвих руйнувань – вилетіли вікна та двері, а також постраждав фасад адмінбудівлі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися