В Ізюмі затримали колаборанта, який співпрацював з військовими РФ

Чоловік під час окупації населеного пункту працював у псевдополіції

В Ізюмі затримали та взяли під варту 38-річного чоловіка, який під час окупації Харківщини погодився співпрацювати з російськими військовими. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної прокуратури. 

Колаборанту повідомили про підозру за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування встановило, що у середині червня цього року чоловік почав співпрацювати з російськими військовими під час окупації м. Ізюм. “Він обійняв посаду так званого “поліцейського патрульно-постової служби” в "Ізюмському районному управлінні поліції", що створили окупанти”, - повідомили у прокуратурі. 

В обов’язки колаборанта входила охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу. Колаборант працював за наступним графіком роботи - з 9 години до 17 години протягом робочого тижня та у період з 9 до 14 години у вихідні.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України в Ізюмі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованій території Харківської області правоохоронці продовжують виявляти людей, які співпрацювали з російськими окупантами. Приміром затримали двох чоловіків, які працювали у так званій "народної міліції" в Куп’янську. За даними слідства, з березня по червень 2022 року представники РФ створили в окупованому ними Куп’янську так звану "народну міліцію". Двоє місцевих мешканців добровільно вступили до лав псевдоправоохоронного органу та на початку липня працювали "патрульними".

Читайте также