На Харківщині затримали двох колаборантів і зрадницю

На деокупованій території Харківської області виявили людей, які співпрацювали з російськими окупантами.

Правоохоронці продовжують обстежувати деокуповані території Харківської області. І знаходять не тільки небезпечні предмети, а й зрадників, які під час окупації співпрацювали з російськими військовими. У рамках оперативного відпрацювання територій Харківщини, звільнених від окупантів, затримано трьох осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Було затримано двох чоловіків, які вступили до лав "народної міліції" в Куп’янську, та першу заступницю Вовчанського міського голови, яка співпрацювала з представниками РФ. 

Слідство встановило, що у період з березня по червень 2022 року представники Російської Федерації створили в окупованому ними Куп’янську так звану "народну міліцію". Двоє місцевих мешканців, 36-річний та 31-річний чоловіки, добровільно подали заяви до відділу кадрів псевдоправоохоронного органу та на початку липня обійняли посади "патрульних".

Однак їхня кар’єра у "правоохоронних" органах швидко завершилась. Наразі їх обох затримано та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру. Їх звинувачують у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Затриманих залишили під вартою.

picture

А першу ступницю Вовчанського міського голови підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Вона брала участь у нарадах спільно з окупантами та самопроголошеним "головою тимчасової цивільної адміністрації". Чиновниця забезпечувала російських військових харчуванням, допомагала у вирішенні питань щодо їх поселення і надавала технічні засоби для будівництва окупантами фортифікаційних споруд. 

picture

До того ж, вона передавала представникам країни-агресора списки патріотично налаштованих громадян, учасників АТО/ООС та проукраїнських організацій. Наразі її затримано.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що, житель Харківщини допоміг РФ розграбувати відомий м'ясокомбінат та військову частину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися