Російські війська обстріляли Вовчанськ: що зруйнували

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росіянами мирного населення Вовчанська

У середу, 19 жовтня близько 16:00 ворожі війська вчергове обстріляли мирне населення Харківщини. Під артилерійський удар потрапило місто Вовчанськ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Працівники відділу поліції оперативно прибули на місце, зафіксували факти збройної агресії РФ та зібрали речові докази вчинення злочину. У результаті обстрілу було пошкоджено магазин. Обійшлося без загиблих та поранених.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що минулої доби з 19 на 20 жовтня ворожі російські війська завдавали ударів населеним пунктам Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. Крім Вовчанська, росіяни з артилерії гатили по Гоптівці, Гряниківці, Колодязному, Красному, Огірцевому, Стрілечій, Берестовому, Кислівці та Першотравневому. Як повідомили в обласному Центрі екстреної медичної допомоги, протягом доби був поранений 78-річний мешканець Ізюмського району, наразі його госпіталізовано.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов нагадав, що зараз дуже важливо зберегти енергетичну інфраструктуру країни, зокрема Харкова та Харківської області, щоб запобігти аварійним відключенням світла, тепла і води. Ворог продовжує завдавати удари по об’єктах критичної інфраструктури, також протягом вчорашнього дня удари наносилися по всій Україні.

https://www.facebook.com/police.kharkov/

Читайте также