У Балаклії змонтували новий тимчасовий міст, який передала Харківщині Чеська Республіка

Зведена конструкція є життєво важливою для Балаклії.

Зруйнований міст у Балаклії обірвав зв’язок мешканців міста з цивілізацією. Наразі змонтовано тимчасову конструкцію, яка служитиме переправою для балаклійців, а також завдяки мосту є можливість доставляти гуманітарні вантажі в громаду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Понівечений вибухом, розірваний навпіл міст, з тоненькою дерев’яною кладкою, через яку попри все продовжували ходити люди – ці кадри з Балаклії облетіли весь світ.

Наразі всього за один місяць поруч зі знищеним дорожники змонтували новий тимчасовий міст з 36-метрової легкозбірної металевої конструкції, яку Україна отримала від Чеської республіки.

Зведення нового моста на регіональній дорозі Р-78 “Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка”, без перебільшення, життєво важливе для Балаклії. Конструкція з’єднує житлові масиви міста з інфраструктурою – лікарнями, магазинами, держзакладами. Це основний шлях доставки людям їжі, ліків, товарів першої необхідності.

Коли війна зруйнувала старий міст, автотранспорту доводилося об’їжджати майже 20 км, аби потрапити на протилежний берег.

Наразі роботи на новому мосту практично завершені. Незважаючи на затяжні дощі, працівники "Автостради" продовжують прокладати під’їзні шляхи до нього. Вже найближчим часом тут відкриють реверсний рух для автомобілів. Зруйнований міст поруч демонтують.



Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Шевченківській громаді Харківщини відновили роботу районна державна лікарня ветеринарної медицини та райветлабораторія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Серед першочергових завдань наразі є забезпечення епізоотичного благополуччя в регіоні. Начальник Шевченківської районної державної лікарні ветеринарної медицини В’ячеслав Хаустов розповів, що існують певні процедури, які мають проводитися двічі на рік.

Навесні провести необхідний комплекс досліджень та щеплень не було змоги. Однак у цей час великі господарства не здавали на переробку молоко, тож відсутність досліджень критично не позначилося на ветеринарно-санітарному та епізоотичному благополуччі території. Наразі можливість проводити дослідження та щеплення у регіоні відновлено. 

Читайте также