На деокупованих територіях Харківщини відновлюють роботу ветлікарні

Ветлікарі відновлять щеплення тварин та проведення необхідних досліджень

У Шевченківській громаді Харківщини відновили роботу районна державна лікарня ветеринарної медицини та райветлабораторія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Серед першочергових завдань наразі є забезпечення епізоотичного благополуччя в регіоні. Начальник Шевченківської районної державної лікарні ветеринарної медицини В’ячеслав Хаустов розповів, що існують певні процедури, які мають проводитися двічі на рік. Навесні провести необхідний комплекс досліджень та щеплень не було змоги. Однак у цей час великі господарства не здавали на переробку молоко, тож відсутність досліджень критично не позначилося на ветеринарно-санітарному та епізоотичному благополуччі території. Наразі можливість проводити дослідження та щеплення у регіоні відновлено. 

В’ячеслав Хаустов повідомив, що у результаті збройної агресії Росії на території України одне з трьох великих господарств Шевченківської громади знищене. Частина тварин загинула одразу після влучання ворожого снаряду, інші тварини розбрелися. Частину з них прихистили місцеві мешканці, тим самим врятували велику рогату худобу. Інші, на жаль, загинули, бо територія довкола господарства й поля навкруги заміновані. У двох інших господарствах громади наразі нараховується 350 і 560 корів.

Повідомляється, що нині епізоотична ситуація в Харківській області є контрольованою та перебуває під наглядом фахівців Держпродспоживслужби.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області на полицях магазинів міг з'явитися небезпечний тунець.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися