Як жителям Харківської області повідомити про необхідність евакуації (ТЕЛЕФОНИ)

У Куп'янському районі жителям пропонують евакуюватися у більш безпечні місця

Ситуація в деяких регіонах Харківської області залишається складною. Під постійними обстрілами перебувають міста Куп'янськ, Вовчанськ та інші населені пункти, розташовані поблизу лінії зіткнення та кордону з РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Влада області ухвалила рішення продовжувати евакуацію. “Ті громадяни, які подали заявки на евакуацію, найближчим часом будуть евакуйовані”, - зазначив очільник ХОВА. 

А тим часом у Куп'янській РДА закликали жителів Вільхуватської, Дворічанської, Куп’янської, Курилівської та Петропавлівської громад Куп'янського району евакуюватися. Особливо це стосується вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних.

Громадян повідомили про можливість евакуюватися на зимовий період до більш безпечного місця - м.Харків з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України.

Жителів району забезпечать безоплатним проживанням у прихистках, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою. Також евакуйованим допоможуть оформити довідку ВПО, отримати відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна наступними способами:

- за номером телефону:

+380931776458 (WhatsApp | Telegram | Viber)

- гаряча лінія "Червоний хрест":

0800332402

0732402402

0673832402

- за допомогою форми: https://airtable.com/shrVtEyjccHuE9ZGZ

При підготовці до евакуації потрібно зібрати найбільш необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська із ракет та артилерії постійно б'ють по Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах.

Читайте также