У Старому Салтові на Харківщині можуть почати відновлення мосту вже до кінця цього року

Розробка робочого проекту вже на завершальній стадії.

Почати відновлення мосту, який сполучає дві громади – Старосалтівську та Вовчанську – через Печенізьке водосховище, планують вже наприкінці 2022 року. Про це "Суспільне Харків" розказав начальник відділу штучних споруд Служби автомобільних доріг Харківщини Дмитро Танцур, інформують "Коментарі. Харків".

"Проводиться розробка робочого проєкту, вона вже на завершальній стадії, буде визначений підрядник, і будемо розпочинати роботи з реконструкції споруди. Орієнтовно це кінець цього року — початок наступного", — сказав Дмитро Танцур.

Він також повідомив, що дорожники розглядали два варіанти, як влаштувати рух мостом у Старому Салтові. Від варіанту влаштувати поруч з пошкодженим мостом тимчасову переправу відмовилися: "Це недоцільно через великий кошторис та терміни реалізації, це було б дорожче у три рази".

"Ми вирішили відновлювати міст по старій осі споруди. Це буде швидше, доцільніше, менш затратно. Повністю зруйновано середній прогін, також всі прогони зазнали руйнування, бо були пошкодження з різних боків, його підривали зліва та справа, тож всі прогони перебувають в непроєктному положенні", — пояснив Дмитро Танцур.

Вартість ремонту мосту в Старому Салтові остаточно ще невідома, однак Танцур каже, що мова йтиме про суму до 400 млн гривень.

"Якщо почнемо роботи наприкінці цього року, то закінчимо наприкінці наступного року за умови наявності фінансування", — говорить Дмитро Танцур.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Президент нагородив загиблу прокурорку з Харківщини орденом "За мужність" посмертно. У жінки залишився 15-річний син.

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня прокурорку Шевченківського відділу Куп'янської окружної прокуратури Олену Маслич, яка загинула під час ракетного удару 20 листопада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на сайт Президента України.

Олену Маслич посмертно нагородили до Дня працівників прокуратури. Указ про нагороду розмістили на сайті Президента.

Нагадаємо, прокурор померла у власній квартирі 20 листопада внаслідок російського ракетного удару по житловому сектору смт Шевченкове Куп’янського району.  

Олена Олександрівна після звільнення населеного пункту від окупантів віддано працювала, щоб документувати злочини російських військових на території району. 

Олена Маслич пропрацювала в органах прокуратури України 10 років. У жінки лишився 15-річний син.

Читайте также