Президент нагородив загиблу прокурорку з Харківщини орденом «За мужність» посмертно

У жінки залишився 15-річний син.

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня прокурорку Шевченківського відділу Куп'янської окружної прокуратури Олену Маслич, яка загинула під час ракетного удару 20 листопада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на сайт Президента України.

Олену Маслич посмертно нагородили до Дня працівників прокуратури. Указ про нагороду розмістили на сайті Президента.

Нагадаємо, прокурор померла у власній квартирі 20 листопада внаслідок російського ракетного удару по житловому сектору смт Шевченкове Куп’янського району.  

Олена Олександрівна після звільнення населеного пункту від окупантів віддано працювала, щоб документувати злочини російських військових на території району. 

Олена Маслич пропрацювала в органах прокуратури України 10 років. У жінки лишився 15-річний син.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перейменують близько 400 топонімів. Перейменування не будуть одночасними.

У місті Харків планують перейменувати близько 400 топонімів, пов'язаних із назвами російських міст та географічних об'єктів, розташованих у Росії. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив 2 грудня під час прес-конференції, інформують "Коментарі. Харків".

"Працює наша топонімічна комісія, зокрема, з Інститутом національної пам'яті та Харківською топонімічною групою. Тож перейменування будуть. Як ви знаєте, у травні ми вже перейменували кілька знакових вулиць та проспектів, назви яких дратували людей. Планується, що перейменовуватимуться близько 400 топонімів, але не за один раз. Спочатку виберемо 15-20 вулиць, які винесемо на наступні сесії міськради. Але ми ретельно до цього будемо ставитися, будемо прислухатися до городян. Водночас треба провести ретельну роз'яснювальну роботу, пояснити людям логіку перейменувань", - зазначив мер.

За його словами, у спірних моментах необхідно керуватися національними інтересами та проукраїнською позицією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися